כולנו אוהבים קוקטיילים: הם טעימים, משלבים כמה טעמים ומכניסים אותנו למצב רוח טוב – כבר מהלגימה הראשונה. לכן, זה לא פלא שבשנים האחרונות השילוב שבין אלכוהול לקפה יצרו כמה משקאות מיתולוגיים שכל אחד חייב לטעום. בכתבה הזו, נשים את הספוט על כמה מהם.
הפוך חזק. מאוד.
המשקה הישראלי המיתולוגי שמוכר לרבים בזכות הקפה הנמס והינו הגרסה המקומית של הקפוצ'ינו האיטלקי הוא ללא ספק אחד הקוקטיילים הפשוטים שאתם חייבים לטעום. עושים קפה הפוך ( אם או בלי מכונה ועל בסיס הקפה האהוב עליכם), מוסיפים את החלב ומשדרגים עם טאצ' של מרטיני קר. שמכניס את הטווויסט הסודי לחך ומוסיף קצת חיוך על פני השותים.
רוסי לבן עם אספרסו שחור
זה לא פלא שאת הרוסי הלבן המסורתי מחזקים עם אחד המשקאות היותר מוכרים לחובבי הקפה – האספרסו.
המשקה שנחשב למיתולוגי וקל להכנה, ניתן לשדרוג קל עם שוט איכותי של אספרסו על בסיס פולי קפה טריים. פשוט מערבבים את המנה באופן איכותי ומוזגים בכוס גבוהה.
אם רוצים להחליש מעט את המשקה, תמיד אפשר להשתמש במעט טוניק.
סולידר השוקולד
גם כאן נותנים את הכבוד למיקס המושלם שבין האספרסו לוודקה ליצירת קוקטייל משובח במיוחד.
ההכנה אינה מסובכת במיוחד ומתבססת על מעט חלב, כמות נכבדת של אספרסו ולא מעט ליקר שוקולד שיוצר את הטעם המתקתק.
שימו לב שצריך לשים לב במינונים כי הסוד נמצא שם ויש רבים שנוהגים להוסיף לקוקטייל גם קצת משקה קלואה.
אולד פאשן על בסיס קפה
אין ספק שהבורבון הוא המלך הבלתי מעורער של המשקה המיתולוגי הזה אבל אם רוצים לגרום לכולם להתעורר, חייבים לשים קצת קפה.
אופן ההכנה אינו שונה באופן מהותי מהכנה של אולד פאשן רגיל וגם צורת ההגשה בכוס הנמוכה אינה שונה בכלל, מה שכן, נהוג להשתמש בשוט של אספרסו או לבחור בליקר אספרסו אשר יכהה את המשקה ויגרום לעקצוץ קטן בגרון.
פינה קולדה עם קפה
בכל הנוגע למראה, כנראה שמדובר בשילוב המושלם של קפה עם קוקטייל מסורתי.
הצבע הבהיר של הפינה קולדה מתמזג בקלות עם נגיעות הקפה ויוצר מראה נהדר וטעים בכל פעם מחדש.
הסיפור פשוט: מכינים את הפינה קולדה באופן מסורתי (אפשר להוסיף מעט פירות) ומסיימים עם אספרסו ארוך.
אייריש קופי מנצח
אם אתם חושבים שאתם מכירים את הנוסחה הסודית של הבריטים להוסיף אלכוהול לתה שלהם, קבלו את הגרסה האירית למשקה המושלם.
מכינים את הקפה האהוב עליכם באופן קל ופשוט מקפידים לתבל אותו עם לא מעט ליקר קלואה. הליקר העוצמתי מסדר מנה מנצחת שטעימה במיוחד וניתן לשתות אותה קרה חמה.
רק אל תגזימו עם הליקר – כי הסוד טמון בכמויות.