איך ליהנות מוויסקי

איך ליהנות מוויסקי

וויסקי הוא הרבה יותר ממשקה. הוא מסורת, תרבות, חוויה, יוקרה וגם הוכחה לטעם טוב וליכולת לזהות איכות אמיתית. יש כמה וכמה דרכים ליהנות מהמשקה שנולד בסקוטלנד ובאירלנד במאה ה-15, ויש גם כמה דגשים חשובים כדי למקסם את העונג – וכאן בעמוד תמצאו מדריך מפורט שיעזור לכם לגלות את הקסם של הוויסקי ולהתחבר אליו.

וויסקי סקוטי, אירי, אמריקאי או יפני?

אז בדרך לשאלה איך ליהנות מוויסקי התחילו להכיר את הסוגים וויסקי סקוטי, אירי, אמריקאי ויפני נכנסים לבר זו לא התחלה של בדיחה שחוקה אלא דרך נוספת למפות את סוגי הוויסקי לפי ארץ המוצא שלהם.
המזקקות הסקוטיות והאיריות מפורסמות מאוד.
הן פועלות תחת תקנות קשוחות שנועדו לשמר את מסורת ייצור המשקה, וביניהן כדאי לציין את ג'יימסון, מקאלן, בושמילס, גלנמורנג'י, גלנפידיך בלנטיינס.

וויסקי אמריקאי נחלק למספר סוגים ובהם בורבון שמבוסס על תירס, ועובר יישון בחביות מעץ אלון חרוכות וחדשות. הוויסקי היפני הוא שחקן יחסית חדש וכמו כל דבר שמגיע מיפן הוא מציע חוויה יוצאת דופן.

הסוגים השונים של הוויסקי

קודם כל כדאי להכיר את הסוגים השונים של המשקה שהפקתו כוללת התססת דגנים, זיקוק של נוזלי התסיסה ויישון בחביות, לרוב כאלה מעץ אלון.
החלוקה השנייה לקטגוריות היא בהתאם לדגנים שהותססו כדי לקבל את הוויסקי שלכם נקי.
אופציה אחת היא מאלט, והכוונה היא שהייצור התבסס על שעורה.
האופציה השנייה היא גריין, ובמקרה הזה המשקה מופק משיפון, תירס או חיטה. מאלט הוא הגרסה הקלאסית, ואילו הגריין מציע טעמים ייחודיים.

על בסיס החלוקה הראשונית, יש גם פילוח מורכב יותר: סינגל מאלט, בלנדד מאלט ובלנדד וויסקי: סינגל מאלט מיוצר במזקקה אחת בלבד, על בסיס שעורה בלבד.
ייתכן שנוזלי התססת לתת השעורה עברו יישון בחביות שונות, אבל כולן של מזקקה אחת.

בלנדד מאלט לעומת זאת מיוצר רק משעורה, אבל הוא תערובת של מספר סינגלים ממזקקות שונות. בלנדד וויסקי הוא כבר תערובת של מאלט וגם של גריין ממספר מזקקות.
באופן טבעי ככל שיש יותר אופציות לתערובת, כך אפשר להגיע לטעמים מורכבים יותר.

קוקטיילים מומלצים על בסיס וויסקי

וויסקי נקי הוא חוויה מענגת מאוד לחוש הריח, לבלוטות הטעם וגם למוח.
מומלץ לשתות אותו נקי לגמרי, בכוס אולד פאשן פשוטה שמשאירה את הפוקוס למשקה המזוקק והמדויק עצמו.
אם שיעור האלכוהול גבוה מדי ביחס לרצוי מבחינתכם (לוויסקי יש לפחות 40% אלכוהול), תוכלו לבקש שיוסיפו לכם קוביות קרח – אבל קחו בחשבון שהטעמים יהיו מדוללים במידה מסוימת.

עוד אופציה ליהנות מוויסקי בבר היא קוקטייל מוצלח.
לדוגמה, סאוטרן קומפורט (תערובת של וויסקי עם פירות ותבלינים), לומה (בירה עם טעמים פרחוניים), אדלפלאוור (ליקר פרחוני עדין) וליים.
או ראסטי נייל הקלאסי שכולל וויסקי, דרמבוי, 2 קוביות קרח ופלח לימון.
וגם וויסקי סאוור, אחד הקוקטיילים הפופולריים ביותר שמשלב באופן מושלם חמוץ ומתוק, עם 45 מ"ל וויסקי, 30 מ"ל מיץ מלימון סחוט, 10 מ"ל מי סוכר וקרח.

מעדנים שמתחברים לוויסקי

וויסקי מתחבר מצוין להרבה מאוד מאכלים, כך שתוכלו ליהנות משילוב מוצלח של מטעמים מעניינים ואלכוהול איכותי.
במיוחד כדאי לשתות וויסקי, נקי או בקוקטייל, עם בשר.
למשל, כריך אסאדו בחלה. גם אם אתם טבעונים, יש הרבה מנות מושחתות שמשתדרגות עם הוויסקי: עראיס טבעוני, צ'יזבורגר טבעוני, נאגטס טבעוני ועוד.
כשרוצים "רק" לנשנש עם הוויסקי, סלט ארטישוק ורוקט או עלי גפן, וגם פולי אדממה הם אופציות מעולות.